Saskia Springveld-Ouwendijk

Ik ben afgestudeerd in 2008 aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie ben ik met veel plezier begonnen in deze praktijk. Mijn fysiotherapeutische begeleiding is vooral gericht op het ‘samenwerken’ met de patiënt om de zorgvraag zo optimaal mogelijk te beantwoorden. Hier ligt voor mij de grote uitdaging. Ik behandel u met respect en met een open en eerlijke communicatie. Centraal staat wat ik als fysiotherapeut(e) voor u kan betekenen en wat daarin uw rol is. Door u te begeleiden, adviseren en behandelen probeer ik samen met u het optimale resultaat te behalen.

Binnen de praktijk houd ik mij, naast de reguliere behandelingen, bezig met doelgroeptrainingen zoals coronaire aandoeningen (hartrevalidatie), orthopedische revalidatie, diabetes en core stability training. Twee keer per week geef ik aan, beginners en gevorderden, de cursus Pilates.

In mijn vrije tijd ben ik aangesloten bij een hartpatiënten vereniging (Heartbeat Almere); hier zet ik mij in voor de nazorg van hartpatiënten, die in beweging willen blijven.