Jeroen den Uijl

Ik ben sinds 1995 werkzaam als fysio/manueeltherapeut en vanaf 2007 ook als McKenzietherapeut. Binnen de manuele therapie heb ik de opleiding tot professional master afgerond. Mijn interesses en specialisaties liggen met name op het gebied van patiënten met klachten aan de wervelkolom, schouder, hoofdpijn en op het gebied van de psychosomatiek. Ik heb hiervoor diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Met betrekking tot klachten aan de schouder participeer ik in het Schoudernetwerk Flevoland: www.schoudernetwerkflevoland.nl

Het combineren van uw ideeën over uw gezondheidsklachten, de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen hierin en mijn eigen ideeën zijn het uitgangspunt voor uw behandeling.

Sommige mensen hebben lichamelijke overbelasting na een ongeval of door inspanning, andere maken een moeilijke tijd door in het leven en kunnen hierdoor lichamelijke klachten ontwikkelen. Vaak ligt de oorzaak van de klacht in het midden. De scheiding van lichaam en geest is immers een puur theoretische. Ik vind het belangrijk om de patiënt niet als een klacht maar als geheel te zien. Natuurlijk is het belangrijk te weten welk deel van het lichaam klachten geeft, maar ook in wat voor situatie iemand verkeert: psychologisch en sociaal. Oude spreuken als: kopzorgen hebben, gebukt gaan onder een zware last, ergens een zwaar hoofd in hebben, slecht in je vel zitten, op je tenen lopen, door je hoeven zakken, laten zien dat de samenhang tussen lichaam en geest niet nieuw is. Toch vergeten we dit vaak.

Als therapeut probeer ik samen met u te kijken naar uw klachten, waardoor zijn ze ontstaan en wat is er nodig om u te helpen de klachten op te lossen, te verminderen of beter leren omgaan met de klachten.