Coronaire hartziekte

Wat is het?

In Nederland vormen hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak, met de coronaire hartziekten als grootste groep. Het betreft ziekten van het hart die het gevolg zijn van slagaderverkalking of na een hartinfarct. Hierbij wordt vaak een operatie uitgevoerd met dotteren en/ of plaatsing van een stent. Een belangrijk doel om het risico voor hart- en vaatziekten te verkleinen betreft verschillende interventies, waaronder fysieke training. Fysieke training heeft een positieve invloed op een verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, overgewicht en heeft positief effect op het verminderen van inactiviteit.

Werkwijze

Patiënten zijn welkom in onze praktijk nadat ze hun revalidatieprogramma hebben afgerond bij het ziekenhuis of mensen die na verloop van tijd toenemende beperkingen in het dagelijks leven ervaren.

Het betreft dus een nazorg en/of post- revalidatieprogramma voor de nog niet behaalde doelstelling. De nazorg is bedoeld voor hartpatiënten die moeite hebben met het zelfstandig onderhouden van een actieve leefstijl. Het beweegprogramma wordt opgesteld aan de hand van de wensen van de patiënt en vormgegeven met realistische haalbare doelstellingen.
Onze speerpunten zijn:

Wij geloven erin dat als het ons lukt u het plezier terug te geven in ‘het bewegen’, de stap om het na de cursus vol te houden kleiner wordt.