Dry Needling

Wat is het?

Sinds 2005 wordt in Nederland Dry Needling toegepast door een daarin geschoolde fysiotherapeut. In Amerika en Canada maakt Dry Needling al langer deel uit van de fysiotherapeutische behandeling bij het myofasciaal pijn syndroom (MPS). Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, waardoor deze snel en langdurig ontspannen en de pijn vermindert. Er wordt hiervoor een dunne, steriele, ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry Needling is niet hetzelfde als klassieke acupunctuur en werkt direct in op de spieren en is geen ‘energie’ behandeling.

Werkwijze

De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht lichamelijk onderzoek uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijnklachten veroorzaken. Het inbrengen van het naaldje door de huid en spier voelt u bijna niet. De behandelde regio voelt meestal wel wat vermoeid, stijf of beurs aan maar dat is meestal van korte duur. U krijgt (rek-)oefeningen, houding- en bewegingsadviezen mee om de verbeterde situatie te onderhouden.

Dry Needling maakt in het algemeen deel uit van een behandeling fysiotherapie of manuele therapie.  De opleiding Dry Needling is erkend en geaccrediteerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

In onze praktijk wordt Dry Needling toegepast door fysiotherapeut Arnoud Wouda.
Bel voor meer informatie naar 036-5313131 of mail naar awouda@fysioalmerehaven.nl.

Meer informatie kunt u ook vinden op www.dryneedling.nl en www.nvdn.nl.