© rugadFYS Almere

RugadFYS Almere  is een initiatief van fysiotherapie Almere  Haven. Bij  rugadFYS Almere werken fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en McKenzietherapeuten die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren, adviseren en behandelen van patiënten met rug- en/of wervelkolom  gerelateerde klachten.  Bij  rugadFYS Almere wordt niet alleen naar de fysieke aspecten gekeken, maar ook naar persoonlijke en omgevingsfactoren die eventueel van invloed kunnen zijn op het ontstaan en voortbestaan van uw klachten.

Kenmerken rugadFYS Almere:

Met welke klachten kunt u terecht?

Bij rugadFYS Almere kunt u terecht voor de volgende klachten:

Aanmelding en werkwijze

Bij aanmelding worden uw persoonlijke gegevens en hulpvraag genoteerd. Tijdens het eerste diagnostische consult van  ca. 45 minuten worden  naast een screening  en intake een uitgebreid  lichamelijk  onderzoek en metingen gedaan. In combinatie met  vragenlijsten wordt de fysiotherapeutische diagnose besproken. Soms is aanvullende diagnostiek nodig. Dit doen wij in overleg met uw huisarts of specialist. 
Naar aanleiding van de uitkomst van dit consult wordt samen met u besproken wie de beste behandelaar(s) voor u is of zijn. 
In onze aanpak staat inzicht geven in achterliggende oorzaken van klachten en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Het zelf leren managen van gezondheid en gedrag is daarbij een essentieel doel. 

Therapie/Modules:

De therapie zal bestaan uit een op maat toegeschreven behandeling van uw klachten. Hierbij zullen we gebruik maken van verschillende behandelmogelijkheden, die we gemakshalve hebben onderverdeeld in een viertal modules:

Indien nodig werken we ook samen met andere therapeuten, zoals bijvoorbeeld psychosomatisch fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, manuele lymfdrainagetherapeut, Mensendiecktherapeut, podoloog.

Vergoeding behandeling

Voor het consult en behandeltraject raden wij een aanvullende verzekering aan.  Het is verstandig om vooraf in uw polisvoorwaarden na te kijken hoeveel behandelingen u  vergoed krijgt. Eerdere fysiotherapiebehandelingen die u al in hetzelfde kalenderjaar (elders) heeft gehad worden ook meegeteld.  Alleen kinderen tot 18 jaar vallen volledig in de basisverzekering én patiënten met chronische klachten die op een speciale lijst staan krijgen vanaf de 21e behandeling het consult vanuit de basisverzekering vergoed.  Fysiotherapie Almere Haven heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Vanzelfsprekend bent u ook welkom als u niet aanvullend bent verzekerd, maar dan betaalt u de behandelingen zelf. U kunt de tarieven terugvinden op onze website. In het centrum is een pinautomaat aanwezig.
Mocht u nog vragen hebben, dan bent van harte welkom om eens langs te komen.