Stress te lijf

Wat is het?

We leven in een hectische tijd waarin ons lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden regelmatig op de proef wordt gesteld door alles wat op ons pad komt thuis en op het werk. Deze externe stress is onvermijdelijk in het leven. De mate waarin dit interne stress veroorzaakt kunnen we beïnvloeden. Veel chronische klachten zijn onbegrepen en stress gerelateerd. Meestal pakken we dit aan door deze gevoelens zo goed mogelijk te onderdrukken. We doen net alsof we niet geprikkeld zijn. We stoppen de innerlijke opwinding diep van binnen weg. Als deze situatie lange tijd blijft bestaan raken onze lichaamsfuncties ontregelt en kan een permanente verstoring van ons zenuwstelsel en hormoonbalans ontstaan met alle gevolgen van dien. Langdurige negatieve stress kan zich dan ook uiten in signalen zoals hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, chronische hoofd- en rugpijn, onrust, spierspanning, vermoeidheid, verminderde concentratie, voortdurend piekeren en moeite met rustig en diep ademhalen.

Werkwijze

Het goede nieuws is dat we dit proces zelf kunnen beïnvloeden. Om het proces op tijd te veranderen allereerst de volgende adviezen:

Daarnaast is er de afgelopen jaren veel informatie beschikbaar gekomen uit de moderne neurowetenschappen met betrekking tot behandeling en aanpak van stress en stressgerelateerde klachten. Is er bij u sprake van ongezonde stress en stressgerelateerde klachten dan kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie over het oefenprogramma “Stress te lijf” en de data kunt u contact opnemen met Marion Hantelmann via mhantelmann@fysioalmerehaven.nl 
of telefonisch contact opnemen via 036-53 131 31.