Skills Garden Almere Haven

Tegenwoordig zijn jongeren en volwassenen in Nederland een heel stuk minder fit en motorisch vaardig. Te weinig en te eenzijdig bewegen ligt hieraan ten grondslag. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan van het lichaam. Regelmatig en veelzijdig bewegen is het beste medicijn tegen veel welvaartsziektes die voortkomen uit beweegarmoede die onder een deel van de Nederlandse bevolking heerst.

Eind juni 2019 is in Almere Haven de Skills Garden in het Stadswerfpark (naast de nieuwe sporthal) geopend. Deze plek heeft als doel mensen, jong en oud, te stimuleren tot bewegen binnen een sociale infrastructuur. Niet zomaar bewegen, maar uitdagend bewegen, alleen, onder begeleiding van de buurtcoach, de fysiotherapeut of samen met mensen uit de buurt. Bewegen voor veel verschillende doelgroepen is hier mogelijk: jongeren, ouderen, minder validen, topsport, verenigingen.

Het bewegen in de Skills Garden is gebaseerd op de uitgangsprincipes van het Athletic Skills Model, waarbij veelzijdig en gevarieerd bewegen leidt tot niet alleen meer plezier in het bewegen, maar ook tot meer gezondheidswinst. De beweegvoorzieningen in de Skills Garden lenen zich voor ontwikkeling van alle basis motorische vaardigheden zoals lopen, balanceren, vallen, fietsen, gooien, springen, landen, klimmen,etc.. Kwalitatief bewegen is van groot belang om verschillende gezondheidsproblemen het hoofd te bieden.
Dus wacht niet langer. Ga kijken op het veld, begin met bewegen, trainen of revalideren!
Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u deze stellen aan het team Fysiotherapie Almere Haven (036-5313131) of u kijkt op de website van de skills garden: www.skillsgarden.nl