Diabetes type 2

Wat is het?

Een op maat gemaakt bewegingsprogramma met kracht- en duuroefeningen. Diabetes (Mellitus) type 2 komt in onze samenleving  veel voor. Redenen voor het krijgen van Diabetes type 2 zijn over het algemeen overgewicht en weinig bewegen. Diabetes type 2 is een serieus probleem voor het hele lichaam. De ziekte kent veel complicaties, zoals problemen aan ogen en slecht genezende wondjes aan voeten, nieraandoeningen en seksuele problemen. De kans op hart- en vaatziekten is twee tot vier keer zo groot en de levensverwachting is gemiddeld 10 jaar korter.

Werkwijze

In onze praktijk geven we beweegzorg aan mensen met Diabetes type 2. We zijn enthousiast om mensen te helpen met bewegen omdat een actievere leefstijl mogelijk is en omdat het veel gezondheid en welzijn gaat geven. We hebben samenwerking met de huisarts, praktijkondersteuners en diëtisten waardoor fysiotherapie ingebed is in het totaalprogramma voor mensen met Diabetes type 2.

Concrete doelen zijn onder andere:

Tijdens de intake bespreken we samen wat de specifieke problemen en wensen zijn, nemen we testen af en stellen we een beweegprogramma samen. Afhankelijk van het aantal vergoedingen is de training 6-12 weken gedurende 1 of 2 keer per week op onze praktijk. Ongeveer om de twee weken roosteren wij tijd in om voorlichting en adviezen te geven. Informeer bij uw behandelend fysiotherapeut of bij de balie van onze praktijk voor de trainingstijden.

Meer informatie over Diabetes type 2 vindt u o.a. op www.diabetesfonds.nl