Cursus Pilates

Wat is het?

Pilates is een training voor het hele lichaam: Body en Mind. Geen futuristische computer gestuurde fitnessapparatuur maar gewoon oefeningen op een matje met muziek. De grondlegger van deze trainingsvorm is Joseph Pilates. Joseph werd geboren in 1880 in Duitsland. De methode werd al snel ontdekt door professionele dansers. Vooral de combinatie van lenigheid, stabiliteit en spierbeheersing trok hen aan. 

Pilates legt vooral de nadruk op de training van de spieren van de romp. De romp en het bekken zijn de fundering van je lichaam. Met een sterke en stabiele basis (bekken/romp) is het makkelijker om bepaalde activiteiten te kunnen uitvoeren, zoals tillen, duwen, dragen, trekken etc.

Aanpak

De training is door iedereen te volgen. Zowel mensen met een lage conditie als mensen met een goede conditie kunnen hieraan mee doen. Ook mensen met rug- en/of bekkenklachten kunnen zich inschrijven. De oefeningen zijn makkelijk uitvoerbaar en toch erg effectief.

Voor meer informatie en aanmelding kun u mailen naar souwendijk@fysioalmerehaven.nl, of telefonisch contact opnemen via 036-5313131.