Fysiotherapie bij psychosomatische klachten

Wat is het?

In onze vaak hectische samenleving ervaren mensen steeds meer stress. Bij langdurige stress kunnen er psychosomatische klachten ontstaan. Deze kunnen zich uiten in (soms onbegrepen) lichamelijke en psychische klachten.

Lichamelijke klachten zoals o.a.:

Psychische klachten zoals o.a.:

Het ontstaan van deze klachten kunnen verband houden met bepaalde omstandigheden op school, thuis of op het werk. Wanneer deze gebeurtenissen voor langere tijd bestaan kunnen ze u zodanig uit evenwicht brengen dat daardoor uw weerstand zowel fysiek als mentaal afneemt en psychosomatische klachten kunnen ontstaan.

Om in balans te komen kunt u begeleid worden in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid.

Allereerst zal er een gesprek en een onderzoek plaatsvinden om u en uw klachten te begrijpen. Afhankelijk van de hulpvraag, het gesprek en het onderzoek worden doelen bepaald en een behandelplan opgesteld, daarbij is uw eigen inbreng en actieve inzet erg belangrijk. In onze praktijk hebben een aantal therapeuten zich verdiept in bovengenoemde klachten. Zij zijn echter niet opgeleid als psychosomatisch fysiotherapeut. Omdat het soms om complexe klachten gaat wordt er, indien gewenst, veelal samengewerkt met deskundigen zoals verwijzend arts, specialist, psychosomatisch fysiotherapeut, psycholoog, bedrijfsarts en andere disciplines in ons netwerk. Voor meer informatie kunt u bellen met 036-5313131 of mailen naar info@fysioalmerehaven.nl