Geert Strik

Sinds 1994 werk ik als fysiotherapeut. Nadat ik eerst in een regionaal ziekenhuis gewerkt heb, ben ik in 1995 in de praktijk komen werken.

Na enkele jaren heb ik mij gespecialiseerd als Oedeemtherapeut en sinds 1999 ben ik tevens werkzaam als docent Oedeemtherapie aan het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI). Naast mijn interesse voor de behandeling van patiënten met verschillende vormen van oedeem, houd ik mij de laatste jaren ook bezig met het trainen van patiënten met kanker (oncologische patiënten) zowel tijdens de chemo als na de behandeling. Belangrijkste doel van de training is het behoud van de basisconditie en de kracht tijdens de chemokuur of het herstel van de basisconditie en de kracht na de behandeling. Door de training ervaren de mensen een sterke vermindering van hun vermoeidheid, een veel voorkomend probleem bij mensen die behandelend zijn voor kanker. Ook houd ik mij bezig, samen met collega’s Joke Root en Tjakien de Witt, met het trainen van patiënten met COPD. Het doel van het oefenen is het verhogen van de belastbaarheid en het weer mogelijk maken van een zo goed mogelijk functioneren in het dagelijks leven thuis, op het werk of tijdens het sporten.

Binnen mijn fysiotherapeutisch werk gebruik ik het bio-psychosociaal model. Dit wil zeggen dat wij niet alleen een functieprobleem kunnen krijgen van ons lichaam maar dat ook onze gedachten, gevoelens en ons sociaal-maatschappelijk functioneren invloed hebben op onze fysieke klachten. Uw behandeling vindt altijd plaats op basis van uw wensen en mijn fysiotherapeutische kennis. Dat betekent dat ik van u een actieve rol vraag. Naast het thuis weer beginnen met bewegen en het specifiek oefenen zal ik ook aan u vragen welke activiteit(en) u graag wilt verbeteren. Op basis hiervan stellen wij samen een behandelplan op.